UITGELICHT

Het programma voor de kerstmarkt staat dit jaar weer vol met allerlei spectaculaire optredens en andere activiteiten. Hieronder worden enkele van deze bijzondere onderdelen van het programma extra uitgelicht.

Ijsbaan
Dit jaar kunnen de jonge bezoekers van de kerstmarkt voor het eerst hun schaatsen meenemen. Ze kunnen een rondje te schaatsen op de ijsbaan op het Gemeenteplein, of het nou vriest of niet! De kunststofijsbaan van 10 bij 20 meter wordt ruim voor de kerstmarkt, op 10 december, al geplaatst, zodat er volop tijd is om ervan te genieten. Een kunstijsbaan is, natuurlijk op ijsstadion Thialf na, nog niet eerder vertoond in Heerenveen. Er worden dan ook veel jonge bezoekers verwacht op het Gemeenteplein!

Ook aan de ouders van deze schaatsliefhebbers is gedacht. Zij kunnen naast de ijsbaan lekker zitten en onder het genot van een glühweintje of een kopje koffie kijken naar hun kroost. Omdat de ijsbaan een compact formaat heeft, is deze vooral bedoeld voor kinderen en niet voor volwassenen. Rondjes schaatsen op de ijsbaan is overigens gratis!

De ijsbaan staat van maandag 10 december tot ..... op het gemeenteplein

DJ Maurice
DJ Maurice is een naam die vooral onder jongeren bekend is. Wanneer zijn muziek echter gedraaid wordt, klinkt die ook voor veel volwassenen heel bekend. In 1997 begon de carrière van Maurice als DJ bij de Après Skihut in Rotterdam. Hij was daar verantwoordelijk voor het maken, bedenken en samenstellen van de Après Skihut CD's. Die CD’s zijn nog steeds één van de best verkopende verzamelaars van Nederland waarvan er in totaal al meer dan 1.000.000 zijn verkocht.

DJ Maurice is te herkennen aan zijn eigen stijl met gebruikmaking van allerlei verschillende soorten muziek. In 2003 scoorde hij een hit met een stevige dance versie van “Heb je even voor mij”, de nummer 1 hit van Frans Bauer. Andere bekende nummers van hem zijn bijvoorbeeld: Hands Up (Baby, hands up), Remember (Summerlove), Calabria (Dirty Laundry remake), Good To Go 2005 (met Flamman & Abraxas), en verschillende house platen. DJ Maurice heeft met veel bekende Nederlandse artiesten als Gordon, Gerard Joling en Bonnie St. Cliar samengewerkt.

Het optreden van DJ Maurice op de kerstmarkt in Heerenveen belooft superspetterend te worden. Hij komt met een zeskoppige formatie van zangers en danseressen. De feestDJ zal Heerenveen naar verwachting op zijn grondvesten doen schudden!

DJ Maurice is op vrijdag 14 december tussen 19:00 en 21:00 te zien en te horen op het grote podium

Ronnie Tober
Inmiddels al 44 jaar een bekende naam in artiestenland! Ronnie Tober zijn carrière startte in Amerika maar in 1963 bracht hij een bezoek aan zijn grootouders in Nederland en kwam hij in contact met Willem Duys. Nadat Ronnie in 1963 in het TV programma "Voor de vuist weg" optrad werd de AVRO bedolven onder reacties. Deze reacties deden hem besluiten om in augustus 1964 voorgoed terug te keren naar zijn geboorteland Nederland. Met een platencontract op zak kwam zijn eerste hit "Iedere avond" de Top-5 binnen.

Na Nederland veroverde Ronnie Tober de rest van Europa. Hits van hem waren onder andere: Rosemarie, Arrivederci Ans, Naar de kermis, en niet te vergeten Rozen voor Sandra. In de afgelopen 43 jaar heeft Ronnie honderden titels (waarvan er miljoenen zijn verkocht) opgenomen, overwegend Nederlandstalig.

In 2003 vierde Ronnie zijn 40 jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid van dit gebeuren is een speciale CD uitgebracht en was er een uitverkocht galaconcert in Theater Orpheus in Apeldoorn. Tijdens deze avond ontving Ronnie een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ronnie Tober is verbonden aan een stichting met zijn naam, die zich inzet tegen de vereenzaming van personen met een verstandelijke beperking.

Lekker meezingen met Ronnie Tober in Heerenveen kan op zaterdag 15 december tussen 20:30 en 21:00 uur Kerstlichtviering
Met kerst hebben we het elk jaar weer over vrede op aarde en liefde voor de medemens. Een groot deel van de kerstviering staat ook in het teken van licht, vrolijkheid en gezellig samenzijn. Tijdens de Kerstlichtviering op de kerstmarkt in Heerenveen worden dit soort onderwerpen, die samenhangen met de kerstgedachte, onder leiding van dominee Corry Nicolay besproken en gevierd. Bij deze viering speelt de muziek van Koor Perspectief en het jeugdorkest van Pro Rege een belangrijke rol.

Koor Perspectief staat onder leiding van John Verrijk en geniet in de kersttijd veel aandacht vanwege hun prachtige repertoire. Het koor verleent vaak haar medewerking aan diverse kerken in Friesland en is een toonbeeld van prachtige samenzang. Het B-orkest van Pro Rege bestaat uit 24 man met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Pro Rege B is een fanatiek spelend groepje dat elk concert weer voor bijzondere optredens zorgt. De kerstlichtviering zal met de muziek van dit koor en orkest ongetwijfeld weer een sfeervolle bijeenkomst worden!


De kerstlichtviering vindt plaats op zondag 16 december van 17:00 tot 18:00 uur en vormt de slotactiviteit van de kerstmarkt 2007